Foto: F64

Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniece ekonomikas jautājumos Elīna Egle, ar kuru Valsts prezidenta kanceleja vēlas pārtraukt darba attiecības un kura pāris mēnešus slimo, patlaban ārstējot muguru un rudenī metīšoties privātajā biznesā, otrdien vēsta "Latvijas Avīze".

Sazinoties ar prezidenta padomnieci, kurai vairāk nekā trīs mēnešus ir darba nespējas lapa, avīze noskaidrojusi, ka šonedēļ Egle no sava ārstējošā ārsta saņems atbildi, vai viņš turpinās pagarināt slimības lapu vai arī to noslēgs.

Egle atklāja, ka viņa ārstējas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Viņai esot muguras problēmas un ir nepieciešams ne viens vien ārsta izmeklējums. Patlaban viņai tiekot veiktas fizioterapeitiskas procedūras, un viņa ļoti cerot, ka rudens pusē būs darba spējīga, jo beidzot gribot tikt brīva no Rīgas pils un sākt darbu privātajā sektorā.

Egle vienlaikus paudusi sašutumu par veselības aprūpi Latvijā, sakot, ka viņa sistēmā ir dziļi vīlusies. "Visus darba gadus esmu maksājusi lielus nodokļus, bet tagad, kad man ir nepieciešami izmeklējumi un ārstēšanās, tas netiek ņemts vērā. Ja man nebūtu privātā apdrošināšana vai arī pietiekami daudz naudas, lai varu samaksāt par izmeklējumiem, tad es gaidītu garās rindās mēnešiem ilgi. To visu redzot un piedzīvojot, man jājautā – kāpēc visu šo laiku esmu maksājusi nodokļus?"

Jau ziņots, ka Eglei darba nespēja konstatēta 6.jūnijā. 13.jūnijā Valsts prezidenta Preses dienests izplatīja paziņojumu, kurā informēja, ka Valsts prezidents pieņēmis lēmumu pārtraukt darba attiecības ar Egli. Paziņojumā uzsvērts,ka Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv. Pēc prezidenta preses sekretāres Līgas Krapānes iepriekš sacītā, Eglei pirms tam vairākkārt piedāvāts pārtraukt darba attiecības.

Tā kā Eglei konstatēta darba nespēja, viņa "uz papīra" joprojām ir Bērziņa padomniece. Pati Egle iepriekš sacīja, ka pēc slimības vēlas pamest darbu Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!