Foto: DELFI

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nolēmusi atteikties no portāla "skolas.lv" pašreizējā veidola pārāk lielo izmaksu un tehnisko problēmu dēļ. Portāls savu mērķi nav sasniedzis, arī pedagogi atzīst, ka šo interneta vietni izmanto reti, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

IZM portāla skolas.lv izveidē 2008.gadā ieguldīja gandrīz 128 tūkstošus latu, bet otrajā kārtā tam no Eiropas struktūrfondu līdzekļiem veltīja pat 3,2 miljonus latu. Pašlaik IZM pieļauj, ka tā, iespējams, bijusi nelietderīga resursu izmantošana, un meklē risinājumu, kā pārtraukt šo projektu. Portālu būtu jāpārveido tā, lai tas turpinātu darboties un visu nevajadzētu pārvērst par neattiecināmām izmaksām, kas jāsedz no valsts budžeta.

Laikraksts "Neatkarīgā" aptaujas laikā guvis apliecinājumu, ka ne visi izglītības darbinieki zina šo portālu. Vairāki aptaujātie apgalvoja, ka daudz biežāk ieskatoties, piemēram, Rīgas domes izveidotajā "eskola.lv" vai IZM mājaslapā.

Kārsavas vidusskolas direktors Edgars Puksts domā, ka portāls būtu krietni populārāks, ja tas apvienotu visu līdzšinējo izglītības jautājumiem veltīto interneta vietņu informāciju. Arī Ainažu pamatskolas direktore Sanda Kuka tam piekrīt, norādot, ka viņa un viņas padotie izmantotu portālu daudz vairāk, ja tas būtu kā vienots izglītības jautājumiem veltīts portāls ar dažādām sadaļām. Arī vecākiem paredzētajā sadaļā reti parādās kas saistošs, Kuka paudusi "Neatkarīgajai".

Jau vēstīts, ka par portāla "skolas.lv" darbību diskutēts jau iepriekš. To atkārtoti vērtēja pērnruden
Daudzas skolas portāla ierīkošanā padarīto atzina par neefektīvu un šo vietni pameta.

Arī premjers Valdis Dombrovskis (V) atzinis, ka bažas par portāla finansējuma apmēriem ir pamatotas. Viņaprāt, nepieciešams izvērtēt izmaksu samērīgumu un alternatīvās iespējas, kā arī apzināties citas izglītības nozares prioritātes, kurām nepieciešams papildu finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!