Foto: LETA

Pēc Krāslavas novada izstāšanās no Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) šī novada vadītājs Gunārs Upenieks apsver iespēju atstāt Zaļo zemnieku savienības (ZZS) rindas, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

Tādējādi Upenieks līdzīgi kā kolēģi Līvānos veidotu biedrību, kas pēc tam sadarbojas ar kādu no reģionālajām partijām. Tas ir sava veida protests pret valsts varas ilgstoši neieinteresēto attieksmi pret pierobežas pašvaldībām, kādas ir ne tikai Latgalē, bet visos reģionos, vēsta "Diena".

Upeniekam ir vairākas iespējas – pievienoties Alda Adamoviča vadītā, nupat izveidotajai Latgales partija, Reģionu aliansei ar Babītes novada priekšsēdi Andreju Enci galvgalī un biedriem visos reģionos, kā arī Daugavpils novada partija, kuras priekšsēde ir Janīna Jalinska. Ar viņu Upenieks jau vienojies par pierobežas programmas vadību.

Tas, ka LPS atbalstīja Piejūras pašvaldību apvienību, bet atteicās no pierobežas novadu programmas, bija viens no iemesliem, kāpēc Krāslavas novads izstājās no LPS. Par turpmāko dalību ZZS Krāslavas mērs vēl domā.

Viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis "Dienai" sacījis: "Gunārs Upenieks ir sava ceļa gājējs, bet uzskatu un uzskatīšu Gunāru par godavīru neatkarīgi no tā, kādu lēmumu viņš pieņems." Personas, kuru "darbu būtība man nav saprotama", Upenieks nevēlas nosaukt, bet atzīst: "ZZS ir arī daudz labu cilvēku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!