Foto: LETA
Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) varētu iebilst pret simbola – sarkanā krusta - izmantošanu Zatlera reformu partijas (ZRP) logo, par to otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze", atsaucoties uz LSK prezidenta Valda Nagobada teikto.

Viņš sacījis, ka ZRP neesot viņu informējusi par savu ieceri izmantot sarkanajam krustam ļoti līdzīgu simbolu savā logo. "Mēs noteikti iebildīsim," ir pārliecināts V. Nagobads, tomēr šobrīd vēl notiekot konsultācijas ar juristiem un tiek gaidīts atzinums no Starptautiskā Sarkanā Krusta.

Organizācijas princips esot izvairīšanās no konfliktiem, tāpēc par šo jautājumu kulaki vicināti netikšot, tomēr tikšanās ar ZRP pārstāvjiem noteikti notiks, teicis Nagobads.

Laikraksts vēsta, ka Sarkanais krusts ir simbols, kura izmantošana tiek īpaši aizsargāta starptautiskās konvencijās un dažādu valstu likumos , piemēram, ASV šāds likums pieņemts jau 1905.gadā.

ZRP logo autors ir grafiskais dizainers un Rīgas "Dinamo" un "Positivus" logo autors Dagnis Skurbe.

ZRP logo tiek skaidrots kā brīdinājums par ārkārtas situāciju un arī aicinājums nestāvēt malā, lai īstenotu nepieciešamās reformas. Jaunizveidotais spēks politiskais spēks ar šādu logu vēlējies uzsvērt, ka Latvija ir situācijā, kurā nepieciešama steidzama palīdzība.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā sestdienā "Sapņu fabrikā" dibināts eksprezidenta Valda Zatlera politiskais spēks – ZRP. Partijas dibināšanas pasākumā arī prezentēts politiskā spēka logo.

Tā autors skaidrojis, ka partijas krāsu salikums ir viens no labāk pamanāmiem, un tas ir izmantots, piemēram, ASV karogā, turklāt gaiši zilā krāsa asociējoties ar cerībām. Savukārt sarkanais krusts nozīmējot gan to, ka valstij nepieciešama glābšana, gan arī simbolizē plusu jeb pozitīvās pārmaiņas, bet bulta krusta iekšienē simbolizē virzību uz priekšu un reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!