Zinu vairākus desmitus personu, kas regulāri maksāja kukuļus policijas pulkvedim Mihailam Belkinam, tādējādi padarot viņu par vienu no bagātākajiem cilvēkiem Latvijā. Tā intervijā laikrakstiem "Biznes&Baltija" un "Vesti Segodņa" izteicies tirdzniecības tīkla "Nelda" agrākais īpašnieks, pašlaik konsultants Maikls Avrutins, par kuram izteiktajiem draudiem pret Belkinu ierosināta krimināllieta.
Avrutins stāsta, ka 1994.gadā Belkins Avrutinu iepazīstinājis ar savu tēvoci no ASV Arkādiju Dvojakinu. Neilgi pēc tam tēvocis piezvanījis Avrutinam un paziņojis, ka arestēts bijušais firmas "Nelda" darbinieks Sergejs Grigorjevs, kas noziedznieku aprindās pazīstams ar iesauku Griga. Dvojakins piedāvājis krimināllietu iegrozīt tā, lai neciestu "Neldas" prestižs ar noteikumu, ja Avrutins piekristu iet "zem Belkina jumta".

No paziņām Avrutins uzzinājis, ka Belkins ir trešā ietekmīgākā figūra Iekšlietu ministrijā (IeM). Tādēļ arī viņam ieteikts darīt tā, kā Belkins saka. Rezultātā Avrutins piekritis Belkinam un Dvojakinam piešķirt 25% firmas kapitāla, noformējot Dvojakinu kā līdzīpašnieku. Taču ar to izspiedējiem neesot pieticis. Pieprasītās summas pastāvīgi augušas. Belkins pat esot pieprasījis Avrutinam naudu automašīnas "Chrysler Neon" iegādei. Lai to panāktu, pēc Avrutina stāstītā, Belkins izmantojis IeM struktūru, lai Avrutinu izsekotu, draudētu un citādi ietekmētu, "padarot dzīvi par elli".

Avrutina pacietības mērs esot bijis pilns, kad Belkins pienācis pie viņa uz ielas un paziņojis: "Tu esi līķis". Tad viņš arī atteicies maksāt, kā dēļ, pēc paša vārdiem, kļuvis par smaga morāla un psiholoģiska spiediena upuri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!