Foto: F64
Ceturtdienas rītā ap plkst.4 Babītes ezerā noķerts maluzvejnieks ar kopumā 150 metrus gariem zvejas tīkliem, pastāstīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Kopumā zvejnieka loms bijis 42 kilogrami. Izdevies noķert vienu līdaku, vienu zandartu, 16 līņus, karūsas un brekšus. Zivis, diemžēl, vairs nebija dzīvotspējīgas, bet15 vēži atlaisti atpakaļ ezerā.

Sods par nelikumīgu zveju tiek aprēķināts pieckāršā apmērā un konkrētajā gadījumā tas varētu būt aptuveni 1000 eiro, lēš inspektors.

Pieķertais likumpārkāpējs apgalvojis, ka dodoties medībās netīšām aizķēris kādas citas personas izliktos tīklus. Pat, ja tā esot taisnība - viņam neesot bijis tiesību piesavināties atrasto mantu un par to vajadzējis ziņot atbildīgajiem dienestiem, skaidro Zemitāns.

Konkrētais gadījums var kalpot par mācību citiem, jo uzejot maluzvejniecības pierādījumus, ir jāziņo dienestiem. Pretējā gadījumā arī tas tiek uzskatīts par likumpārkāpumu.

Līdz šim pārkāpējs dienestu redzes lokā nebija nonācis.

Šoreiz inspektoriem bijusi informācija par mednieku nelikumīgajām darbībām saistībā ar zvejniecību, tāpēc reids veikts sadarbojoties ar Valsts policiju un Meža dienesta inspektoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!