Pazīstamā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu vadītāja un LTV Ziņu dienesta vadītāja Baiba Strautmane piektdien iesniegusi atlūgumu. Strautmane BNS sacīja, ka "lēmums ir pieņemts un atlūgums ir [LTV ģenerāldirektoram Uldim] Gravam uz galda". Viņa nedomā, ka Grava arī mēģinās pārliecināt viņu palikt LTV.
Strautmane arī apliecināja, ka viņai ir daudz darba piedāvājumu, taču viņa nevēlas steigties. "Pēdējais gads pagājis stresaini, un es vienkārši gribu aiziet uz kino, iešu uz "Arsenālu" un darīšu līdzīgas lietas," viņa sacīja.

BNS pagaidām neizdevās sazināties ar Gravu, kura rīcību un nepildītos solījumus Strautmane minēja kā savas aiziešanas iemeslus.

Strautmane iepriekš par savas iespējamās aiziešanas iemesliem minēja jaunā LTV ģenerāldirektora Gravas darbību. Viņa uzskata, ka Grava nepilda dotos solījumus uzlabot LTV darbību. Kā piemēru Strautmane minēja Gravas lēmumu nepagarināt darba līgumu ar LTV informatīvo programmu direktoru Jāni Domburu, kurš televīzijā turpinās vadīt vienu no populārākajiem raidījumiem "Kas notiek Latvijā?".

Jaunais LTV ģenerāldirektors Grava par Dombura un citu televīzijas jaunās vadības grupas direktoru iecelšanu paziņoja 25.jūlijā. Pēc Dombura aiziešanas tika apvienota informatīvo raidījumu direkcija ar izklaides raidījumu direkciju, kuru vadīs Dārija Juškēviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!