ASV viceprezidenta Džo Baidena vizītes laikā Rīgā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja Rīgas domē.

Ierobežojumi noteikti, ņemot vērā Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas norādījumus.

Valsts policija informē, ka īslaicīgi var tikt slēgta ne tikai transportlīdzekļu, bet arī sabiedriskā transporta un pat gājēju kustība vietās, kas pietuvinātas vizītes pasākumu norises vietām.

Policija aicina rēķināties ar to, ka ceļā var nākties pavadīt daudz vairāk laika, nekā ierasts, un ar izpratni izturēties pret zināmām neērtībām, pārvietojoties pilsētā, norādot, ka šādi drošības pasākumi ir normāla prakse tik augsta ranga amatpersonu vizīšu laikā.

Transportlīdzekļu satiksme tiks slēgta 23. augustā no pulksten 9.30 līdz 15.30 Pils laukuma un Muitas ielas krustojumā, Pils laukuma un Torņa ielas krustojumā un Pils laukuma un Citadeles ielas krustojumā, kā arī no pulksten 16.30 līdz 18.30 Valguma ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim. Savukārt no pulksten 5 līdz 24. augusta pulksten 9 būs slēgta Elizabetes ielas kreisās puses braukšanas josla 70 metru garā posmā virzienā no Baznīcas ielas uz Brīvības ielu.

Tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta gājēju kustība 23. augustā no pulksten 10 līdz 15.30 Pils laukumā un no pulksten 14 līdz 15.45 laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Sabiedriskā transporta satiksme pie ārvalstu delegācijas pārstāvju apmeklētajiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

Tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana, izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm, kā arī nepieciešamības gadījumā atstātie transportlīdzekļi tiks pārvietoti uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu no 22. augusta pulksten 20 līdz 24. augusta pulksten 9 Elizabetes ielas kreisajā pusē, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai, Baznīcas ielas abās pusēs, posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai.

Tāpat tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana no 22. augusta pulksten 20 līdz 23. augusta pulksten 19 Elizabetes ielas labajā pusē, posmā no Kalpaka bulvāra līdz Antonijas ielai, līdz 23. augusta pulksten 18 Noliktavas ielas labajā pusē, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Muitas ielai, 23. augusta pulksten 16 Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra abās pusēs, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Kaļķu ielai, un Aspazijas bulvāra abās pusēs, posmā no Kaļķu ielas līdz Teātra ielai, kā arī līdz 23. augusta pulksten 15.30 11. novembra krastmalas labajā pusē, posmā no Poļu gātes līdz Muitas ielai.

Tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana no 22. augusta pulksten 20 līdz 23. augusta pulksten 16 Pils laukumā un Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Pils laukumam, līdz 23. augusta pulksten 16 Mazās pils ielas posmā no Daugavas gātes līdz Pils laukumam un līdz 23. augusta pulksten 18.30 Valguma ielas labajā pusē, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai.

Tiks kontrolēta un nepieciešamības gadījumā slēgta peldlīdzekļu satiksme 23.augustā no plkst.13.00 līdz 15.45 Pilsētas kanāla posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz gājēju tiltiņam Bastejkalnā, kā arī no plkst.6 līdz 19 un 24.augustā no plkst.7 līdz 9 Daugavas akvatorija posmā no Dzelzceļa tilta līdz Vanšu tiltam.

Ja satiksmes ierobežojumi būtu vērtējami skalā līdz 5, tad atsevišķās vietās un laikos tie varētu sasniegt pat 4. pakāpi, bet īslaicīgi pat 5. pakāpi, skaidro Valsts policija, piemetinot, ka atsevišķās vietās satiksme uz brīdi var tikt slēgta pilnībā.

Policija aicina iedzīvotājus otrdienas rītā, dodoties uz darbu, rēķināties ar ļoti apgrūtinātu (4. pakāpe) iebraukšanu Rīgā no Jūrmalas puses. Tāpat ļoti būtiski īslaicīgi satiksmes ierobežojumi (4. pakāpe, bet reizēm pat 5. pakāpe) būs Lielirbes, Kalnciema ielu rajonā un uz Vanšu tilta.

Dienā saistībā vizītes pasākumu norisi satiksme var tikt būtiski apgrūtināta (4. pakāpe, reizēm 5. pakāpe) pilsētas centrā.

Savukārt darba dienas noslēgumā šādi satiksmes apgrūtinājumi skars Akmens tiltu un tā apkārtni (4. pakāpe, reizēm pat 5. pakāpe).

Policija aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret šiem ierobežojumiem un rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt daudz ilgāku un reizēm pat neprognozējamu laiku.

Jau ziņots, ka ASV viceprezidents Džo Baidens vizītē Latvijā ieradīsies 23. augustā. Baidens tiksies ar triju Baltijas valstu prezidentiem. ASV viceprezidentam paredzētas arī divpusējās tikšanās ar Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Māri Kučinski. Viesojoties Rīgā, paredzēta arī viceprezidenta publiska uzruna Baltijas valstu iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!