Rīgas Latviešu biedrības namā 24.martā paredzēts dibināt jaunu sociāldemokrātisku partiju, kuras dibināšanas iniciatīvas grupā darbojas pieci bijušie Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biedri, kas nesen Saeimā izveidojuši savu frakciju - Sociāldemokrātu savienību.
Pagaidām nav zināms, kā sauksies jaunā partija.

Saeimas Sociāldemokrātu savienības (SDS) frakcijas pārstāvji ceturtdien žurnālistiem stāstīja, ka vēlmi iestāties jaunajā partijā apliecinājuši aptuveni 300 LSDSP biedru, kā arī apmēram 150 cilvēki no Jaunatnes sociāldemokrātiskās savienības.

Frakcijas vadītājs Egils Baldzēns norādīja, ka SDS atbalstu paudusi arī Sociāldemokrātu ārzemju komiteja.

"Ar LSDSP biedriem sarunas joprojām notiek, viņu politiskā izšķiršanās notiek un notiks arī pēc dibināšanas kongresa," sacīja Baldzēns.

Viņš arī pauda, ka interesi par jauno sociāldemokrātu partiju un vēlmi tajā iestāties izrādījuši arī vairāki labējo partiju pārstāvji, kas "vīlušies labējo partiju politikā."

"Pie mums vērsušies atsevišķi cilvēki no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kā arī no "Latvijas Ceļa". Ir pat bijuši atsevišķi gadījumi, kad uz sarunām ar mums nākuši arī Tautas partijas bijušie biedri," sacīja Baldzēns, taču konkrētus uzvārdus nenosauca, jo lūgumu neminēt viņu vārdus līdz dibināšanas kongresam izteikuši jaundibināmās partijas topošie biedri.

Bladzēns stāstīja, ka notiekot darbs pie jaunās sociāldemokrātu partijas programmas izveides. Savukārt frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Salkazanovs informēja, ka no pirmdienas, 4.februāra, sāks strādāt jaundibināmās partijas birojs, kas reģistrēs topošo biedru iesniegumus.

Nākamnedēļ sāks strādāt arī darba grupas, kas veidos partijas programmu un citus pamatdokumentus.

Jau ziņots, ka no LSDPS aizgāja un jaunu Saeimas frakciju izveidoja - bijušais LSDSP Saeimas frakcijas vadītājs Baldzēns, deputāti Jānis Leja, Salkazanovs, Rišards Labanovskis, kā arī Imants Burvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!