Jaunās Sociāldemokrātu savienības (SDS) Saeimas frakcijas vadītāja Egila Baldzēna partiju paredzēts dibināt martā, un, iespējams, tajā no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) rindām pārnāks apmēram 700 cilvēku, pauda Baldzēns.
Viņš gan atzina, ka neviens, izņemot piecus SDS frakciju izveidojušos deputātus, vēl oficiāli nav paziņojis par izstāšanos no LSDSP un iesaistīšanos jaunās sociāldemokrātu partijas veidošanā, taču "cilvēku interese ir liela, un daudzi ar mums jau tagad ir sazinājušies un pauduši savu atbalstu".

"Tuvojoties partijas dibināšanas datumam, partijas atbalstītāju kļūs aizvien vairāk, domāju, ka partijas rindās iestāsies 600 līdz 700 cilvēku no LSDSP rindām," sacīja Baldzēns. LSDSP ģenerālsekretāra Jāņa Dineviča prognozes, ka no LSDSP pie Baldzēna varētu pārnākt apmēram 100 cilvēku, Baldzēns nosauca par nenopietnām. "Dinēvičs vēlētos, lai tā būtu, taču šādas prognozes ir ļoti nenopietnas," sacīja Baldzēns.

Viņš arī norādīja, ka bijušās "Interfrontes" aktīvistes Tatjanas Ždanokas iespējamā iecelšana par Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāju, kas, pēc Baldzēna vārdiem, "jau reāli notikusi", apstiprinājusi SDS frakcijas dibinātāju teikto par LSDSP tuvināšanos ar cilvēkiem, kuri savulaik cīnījās pret Latvijas neakarību. Šāds lēmums, pēc Baldzēna domām, daudziem LSDSP partijas biedriem palīdzēs izšķirties par aiziešanu no partijas.

Baldzēns arī pauda, ka pašlaik notiek aktīvs darbs pie partijas programmas un statūtu izveides, kā arī kopā ar ekspertiem tiek risināti ar "Latvijas Kuģniecības" (LK) privatizācijas jaunajiem noteikumiem saistīti jautājumi. Plānots, ka nākamajā nedēļā frakcija publiskos savu viedokli par LK privatizācijas gaitu.

Jau ziņots, ka 7.janvārī no LSDSP saraksta pieci ievēlētie Saeimas deputāti - Baldzēns, Pēteris Salkazanovs, Rišards Labanovskis, Jānis Leja un Imants Burvis - paziņoja par jaunas sociāldemokrātiskas frakcijas un partijas veidošanu. Dinēvičs pēc šā paziņojuma izteica prognozes, ka no LSDSP rindām varētu aiziet apmēram 100 cilvēku. Par līguma pārtraukšanu ar LSDSP un sadarbību ar SDS deputātiem 12.janvārī paziņoja arī lielākā LSDSP jauniešu organizācija Jaunatnes sociāldemokrātiskā savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!