Foto: LETA

Līdzšinējās koalīciju veidojošās partijas arī jaunajā valdībā var mierīgi iztikt bez tā dēvētajām mazajām Saeimas partijām, sacīja 12.Saeimas deputāts Ringolds Balodis ("No sirds Latvijai").

Viņš pauda, ka pašreiz runas par mazo partiju piesaistīšanu jaunajai koalīcijai tiek izmantotas esošo koalīcijas partiju biedināšanai, liekot saprast, ka, veidojot valdību un dalot amatus, ir manevra iespējas. Pārsvarā Baloža skatījumā mazo partiju piesaistīšanas iespēja tiek izmantota, lai mēģinātu manipulēt ar Nacionālo apvienību.

Tāpat Balodis atzina, ka jaunizveidotā vadība var būt rīcībspējīga, ja tajā būs vien trīs partijas - "Vienotība", ZZS un Nacionālā apvienība. Vienlaikus viņš akcentēja, ka, piesaistot, piemēram, Latvijas Reģionu apvienību, partija "Vienotība" nodrošinātu lielāku stabilitāti un manevrēšanas iespējas.

"Lai kāda no mazajām partijām tiešām būtu valdībā, pašreizējām koalīcijas partijām tas tiešām ir jāgrib," piebilda Balodis.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, noslēdzot pirmās sarunas ar partijām par jaunās valdības veidošanu, sacīja, ka šobrīd starp Saeimā esošajiem politiskajiem spēkiem nav atbalsta kādam noteiktam koalīcijas modelim vai premjera amata kandidātam. Viņš izteica aicinājumu Saeimā pārstāvētajām partijām ne vēlāk kā līdz šā gada beigām "nākt ar savu redzējumu valstij būtisku jautājumu risināšanā, piedāvāt Ministru prezidenta kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus".

Tāpat vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") pirmdien pēc tikšanās ar prezidentu paziņoja par savu demisiju, līdz ar to nepieciešams veidot jaunu Ministru kabinetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!