Foto: LETA

Kuldīgas prokuratūrai nodotā krimināllieta, iespējams, ir par balsu uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās par labu kādam Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedram, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Iespējams, balsis pirktas par labu Zaļās partijas valdes priekšsēdētāja vietniekam Mārtiņam Martinsonam, liecina pagaidām neoficiāla informācija.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ceturtdien žurnālistiem sacīja, ka viņam ir zināms, ka liecības Drošības policijā (DP) ir sniegusi individuāli praktizējoša zvērināta advokāte un Latvijas Zemnieku savienības valdes locekle Vineta Ķine.

DP ceturtdien nodeva Kuldīgas rajona prokuratūrai kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām saistībā ar balsu uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās.

Kriminālprocesā, kas uzsākts pērn vēlēšanu dienā 4.oktobrī, konstatēts, ka viens Latvijas pilsonis ir piedāvājis citam Latvijas pilsonim par atlīdzību 12.Saeimas vēlēšanās nobalsot par noteiktu sarakstu un vienu deputāta kandidātu, kā arī piesaistīt citus vēlētājus, kuri par atlīdzību būtu gatavi balsot pēc šiem norādījumiem.

Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka persona šim piedāvājumam piekrita un piedāvāja vēl vairākiem balsstiesīgajiem par atlīdzību nobalsot par noteiktu sarakstu un vienu deputātu kandidātu, kam vairākas personas arī piekrita, saņemot par to materiālu atlīdzību.

10.martā tika pieņemts lēmums ierosināt kriminālvajāšanu pret divām personām un nodot kriminālprocesa materiālus prokuratūrai.

Pēc 12.Saeimas vēlēšanām DP uzsāka septiņus kriminālprocesus, no kuriem viens tika nodots kriminālvajāšanas uzsākšanai pērnā gada gada decembrī. Šobrīd DP lietvedībā ir vēl četri kriminālprocesi saistībā ar iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu 12.Saeimas vēlēšanu laikā.

11.martā tika pieņemts lēmums izbeigt vienu no kriminālprocesiem, jo netika iegūti pierādījumi, kas norādītu uz to, ka ir notikusi vēlētāju ietekmēšana. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!