Foto: DELFI

Balstvakcinācija spēj pastiprināt imūno atbildi uzreiz, tāpēc nevajadzētu to atlikt, mikroblogošanas vietnē "Twitter" aicina Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

Viņš uzsver, ka Covid-19 balstvakcīnas aizsargājošais efekts jau ir nākamajā dienā pēc potes saņemšanas, tāpēc "labāk to veikt pirms brīvdienām, nevis atlikt un kaut ko vēl gaidīt".


Jau ziņots, ka, ievērojot omikrona varianta straujo izplatību Eiropā un, lai mazinātu plašas Covid-19 infekcijas izplatības risku Latvijā, Imunizācijas valsts padome ir saīsinājusi balstvakcinācijas saņemšanas intervālu – to var saņemt jau trīs mēnešus pēc primārās vakcinācijas pabeigšanas, portālu "Delfi" otrdien informēja Nacionālais veselības dienests (NVD).

Balstvakcinācija ir viens no efektīvākajiem risinājumiem cīņā pret augstu saslimstību ar omikrona variantu, kas mazina transmisiju īstermiņā un, iespējams, arī ilgtermiņā. To apliecina pirmie Lielbritānijā analizētie dati par omikrona vīrusa izplatību, kur jaunatklāto gadījumu skaits divkāršojās ik pēc divām dienām, informē NVD.

Balstvakcīnu trīs mēnešus pēc otrās potes vakcinācijas varēs saņemt, sākot no 21. decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!