Foto: LETA

Ja tiks pierādīts tas, ka Latgalē ir pirktas vēlētāju balsis, "Vienotība" Saeimā zaudēs vienu deputāta vietu, bet "Saskaņa" vienu vietu iegūs, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" piektdien sacīja viens no "Saskaņas" līderiem un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Viņš ir pārliecināts, ka balsu pirkšanas faktu izdosies pierādīt. Vēlēšanu rezultātu izmaiņas gan nebūtu dramatiskas, viņš atzina, tomēr "Saskaņa" apstrīdēs vēlēšanu rezultātus.

Ušakovs "Vienotības" pārstāvja Dzintara Zaķa rīcību saistībā ar iespējamo saistību ar balsu pirkšanu sauc par dīvainu, turklāt piebilstot, ka tā var beigties ar viņa kriminālatbildību.

Arī par koalīcijas partiju valdības veidošanas sarunām politiķis izteicās kritiski, paužot, ka diskusijas norit vien par ministru portfeļu dalīšanu. Viņš uzsver, ka Valsts prezidentam, virzot Saeimā apstiprināšanai esošo premjerministri Laimdotu Straujumu (V), jāuzņemas pilna atbildība par to.

Ušakovs apgalvoja, ka gadījumā, ja prezidents valdības veidošanu uzticētu viņam, tad Ušakovs spētu valdību izveidot līdz 4.novembrim, kad darbu sāks jaunā Saeima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!