Foto: F64

Vairāk nekā 100 profesionālu karavīru komandas no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupām, kas izvietotas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā, kā arī no Latvijas Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sestdien, 5. maijā, Ādažu un Carnikavas novados piedalīsies sacensībās "Baltic Warrior 2018", lai noskaidrotu spēcīgākās un izturīgākās komandas, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (AM) preses pārstāve Sandra Brāle.

Sacensību "Baltic Warrior 2018" laikā dalībnieki komandās pa divi veiks 21 kilometru garu izturības pārgājienu gar Gauju, kilometru - kanoe laivas pārnešanu, 14 kilometru distance tiks veikta airējot kanoe, savukārt distances pēdējais pārbaudījums būs kilometru garš pārgājiens ar smagu mugursomu. Sacensību starts būs pulksten 6. Plānots, ka tās noslēgsies pulksten 13.

2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Jau ziņots, ka šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Slovākija un Čehija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!