NVS valstīs lielākais apakšveļas ražotājs "Milavica" cieš no produkcijas viltojumu tirdzniecības, turklāt Baltijas valstis Krievijas prese min kā vienu no šo atdarinājumu tapšanas vietām.
Krievijas laikraksts "Vedemosti" raksta, ka vairāk nekā 95% sieviešu apakšveļas ar tirdzniecības zīmi "Milovica", kas tiek tirgota Maskavas krāmu tirgos un tuneļos, tiek darināta rūpnīcās Ķīnā, Sīrijā, Taivānā, Krievijā un Baltijā.

"Taču tas nenozīmē, ka Baltkrievijas ražošanas apvienība "Milovica", kas ir NVS lielākais sieviešu apakšveļas ražotājs, ir atvēris tur savus uzņēmumus. Tās vietā to ir izdarījuši pirāti," norāda laikraksts.

"Milovica" juridiskā dienesta vadītājs Igors Baboks pastāstījis par uzņēmuma produkcijas izplatītāju aplēsēm, ka šobrīd Krievijā tiek tirgots divreiz vairāk produkcijas ar "Milovica" tirdzniecības zīmi nekā uzņēmumā tiek saražots. Laikraksts arī norāda, ka "Milovica" vairāk nekā citi ražotāji cieš no viltojumiem un tekstiluzņēmumu pārstāvji ar citu veļas preču zīmju masveidā viltošanu nav saskārušies.

Tomēr Baboks norādījis, ka "tirgū ir diezgan daudz produkcijas ar nepazīstamu tirdzniecības marku "Latvia". Taču par viltojumu to nosaukt nevar, jo šāda tirdzniecības zīme neeksistē".

"Milovica" līdz jūnija beigām plāno parakstīt līgumu ar kādu Maskavas kompāniju, kas aizstāvēs apakšveļas ražotājas intereses Krievijā, lai tādējādi risinātu produkcijas viltošanas problēmu.

Ražošanas apvienība "Milovica" gadā saražo ap desmit miljoniem apakšveļas vienības par kopējo summu aptuveni 34 miljoni dolāru. Vairāk nekā 30% uzņēmuma pieder ārvalstu investoriem - Itālijas tekstiluzņēmumam "Iluna SpA" un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!