Foto: Shutterstock
SIA "Baltijas informācijas tehnoloģijas" dāvinās Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 92 klēpjdatorus 58 331 eiro kopvērtībā, liecina izskatīšanai Ministru kabineta (MK) sēdē 2. februārī iesniegtais rīkojuma projekts.

Rīkojuma projektā "Par dāvinājuma pieņemšanu attālināta mācību procesa nodrošināšanai ārkārtējās situācijas laikā" norādīts, ka rīkojuma mērķis ir ļaut IZM pieņemt dāvinājumā 92 klēpjdatorus, lai nodrošinātu vairākus skolēnus ar viedierīcēm, jo šobrīd nepilnīgs tehniskais nodrošinājums ir viena no būtiskākajām problēmām attālināto mācību laikā.

Izskatīšanai valdībā iesniegtajos dokumentos norādīts, ka šis dāvinājums "mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz izglītības nozari".

Kopējā dāvinājuma summa ir 58 331 eiro, ieskaitot 10 123 eiro pievienotās vērtības nodokli (PVN).

IZM skaidrojusi, ka uzdāvinātos datorus piešķiru pašvaldībām, kas iepriekš šādu atbalstu nesaņēma nemaz vai saņēma mazu atbalstu.

Ja MK izlems astiprināt dāvinājuma pieņemšanu, tad 11 kļēpjdatorus saņemtu Ādažu, Ikšķiles, Aizkraukles, Carnikavas novads un arī Ventspils pilsēta, desmit klēpjdatorus saņemtu Valkas novads. Liepāja saņemtu astoņusdatorus; Ludzas un Krāslavas novads – katrs septiņus, savukārt Rucavas novads – piecus.

Kā liecina "Lursoft" dati, SIA "Baltijas Informācijas Tehnoloģijas" īpašnieks ir Harijs Gals. 2019. gadā uzņēmums strādāja ar 260 227 eiro peļņu.

Jau iepriekš vēstīts, ka attālināto mācību laikā iezīmējusies būtiska problēma – skolēniem trūkst datortehnikas.

Šobrīd attālināti mācās visas klases, šobrīd noteiktā kārtība ir spēkā līdz 7. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!