Foto: LETA
Par Baltijas mediju izcilības centra (BMIC) izpilddirektori kļuvusi pieredzējusī žurnāliste un mediju profesionāle Gunta Sloga. Viņa pārņēmusi amata pienākumus no līdzšinējās centra vadītājas un līdzdibinātājas Ritas Rudušas, kura izlēmusi pievērsties jauniem profesionāliem izaicinājumiem, portālam "Delfi" sacīja BMIC pārstāve Signe Valtiņa.

"Man ir liels prieks un pagodinājums uzņemties Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektores amatu. Medijiem un sabiedrībai kopumā šis ir izaicinājumu pilns laiks, uzskatu, ka centram ir būtiska loma, stiprinot profesionālas, neatkarīgas un daudzveidīgas žurnālistikas vides attīstību Baltijā," saka Gunta Sloga.

Sloga darbojusies gan sabiedriskajos, gan privātajos medijos, tai skaitā laikrakstā "Diena" un Latvijas televīzijā. Valtiņa skaidro, ka Sloga, strādājot Sorosa fondā - Latvija, palīdzējusi attīstīt virkni Latvijas mediju videi nozīmīgu projektu.

"Mana līdzšinējā profesionālā pieredze un izpratne par mediju tendencēm Baltijā un pasaulē ļaus dot būtisku ieguldījumu centra attīstībā," uzskata Sloga.

Savukārt Ruduša pauž gandarījumu par līdz šim paveikto BMIC vadītajas amatā: "Baltijas Mediju izcilības centrs ir izaudzis no ideālistiska vienas lappuses koncepta 2015.gadā līdz starptautiski atpazīstamai mediju profesionālās attīstības organizācijai, kāda tā ir šobrīd. Centrā ir lieliska un motivēta darbinieku komanda, tam izdevies piesaistīt pasaules mēroga profesionāļus un īstenot aktivitātes visā Baltijā un aiz tās robežām."

Ruduša uzskata, ka centram šobrīd ir sācies jauns attīstības posms un arī viņai pienācis laiks izvēlēties jaunus karjeras izaicinājumus.

BMIC darbības galvenās prioritātes ir mediju vides stiprināšana, rīkojot padziļinātas apmācības un mediju treniņus gan Baltijas reģionālajiem žurnālistiem, gan sabiedriskajiem medijiem, tāpat centra uzmanības lokā ir neatkarīgu krievvalodīgo mediju vides stiprināšana. Kritiskās domāšanas un mediju pratības veicināšanai jau otro gadu tiek īstenots vidusskolēniem paredzēts projekts "Pilna doma". Tāpat centrs ir arī vērsis plašākas sabiedrības uzmanību viltus ziņu apkarošanai, veidojot izglītojošas kampaņas sadarbībā ar Latvijas sabiedriskajiem medijiem. Kopā ar ārvalstu partneriem BMIC strādā pie iniciatīvām veiksmīgai cīņai ar dezinfomāciju un viltus ziņām.

BMIC ir neatkarīga bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir gudras un atbildīgas žurnālistikas attīstība Baltijā, Austrumu partnerības valstīs un citos reģionos. Centrs apkopo un rada zināšanas par Baltijas un citu reģionu mediju vidēm un auditorijām, veic pētījumus par mediju tirgu un nodrošina apmācību programmas neatkarīgajiem medijiem. Centra dibinātāju vidū ir Latvjias, Lietuvas un Igaunijas sabiedriskie mediji, žurnālistikas augstskolas un mediju NVO. Centra biedru vidū ir arī "DW Akademie" — viena no Eiropas vadošajām organizācijām mediju profesionālās pilnveides jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!