Ceturtdien Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidenti pēc tikšanās Rīgas pilī uzsvēra Baltijas valstu vienotību. Prezidenti bija vienisprātis, ka tieši veiksmīgā sadarbība un vienotība starp Lietuvu, Latviju un Igauniju ir bijis priekšnoteikums valstu veiksmīgajai attīstībai pēc neatkarības atgūšanas.
Senatori pauž atbalstu Latvijas virzībai uz NATO

Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc tikšanās ar saviem kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas uzsvēra, ka šobrīd, kad trīs Baltijas valstis ir pietuvojušās dalībai NATO, Latvija, Lietuva un Igaunija ir gatavas savu veiksmīgo NATO integrācijas pieredzi dot arī citām valstīm, kurām ir līdzīgas ārpolitiskās prioritātes.

Lietuvas prezidents Valds Adamkus pievienojās Vīķes-Freibergas sacītajam un pauda pārliecību, ka trīs Baltijas valstu veiksmīgā pieredze un sadarbība vainagosies ar panākumu, novembrī Prāgas samita laikā saņemot uzaicinājumu dalībai NATO.

Arī Igaunijas prezidents Arnolds Rītels pauda gandarījumu par Baltijas valstu sadarbību un to gatavību palīdzēt citām valstīm, integrējoties Eiropas Savienībā un NATO. Rītels arī atzīmēja, ka šobrīd Latvijai, Lietuvai un Igaunijai vajadzētu pievērst lielāku uzmanību tam, kā šīs valstis darbosies NATO, jo kandidātvalsts uzdevumi stipri atšķiras no NATO dalībvalsts uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!