Foto: Shutterstock

Baltijas valstīs apmierinātības ar dzīvi līmenis pagājušajā gadā bijis zemāks par Eiropas Savienībā (ES) vidējo, liecina ES statistikas departamenta "Eurostat" jaunākie dati, kas apkopti par 25 bloka valstīm.

Apmierinātības līmenis mērīts robežās no 0 (pilnībā neapmierināts) līdz 10 (pilnībā apmierināts).

Apkopotie dati liecina, ka vidēji ES apmierinātības ar dzīvi līmenis bijis 7,3 punkti, savukārt Latvijā tas bijis 6,7 punkti, Igaunijā - septiņi, bet Lietuvā - 6,4 punkti. Vēl zemāks nekā Lietuvā apmierinātības līmenis bijis tikai Horvātijā (6,3 punkti) un Bulgārijā (5,4 punkti).

Savukārt visapmierinātākie ar dzīvi pērn bijuši iedzīvotāji Somijā (8,1 punkti), Austrijā (astoņi punkti), Dānijā, Polijā un Zviedrijā (visās valstīs 7,8 punkti).

Apmierinātības līmenis, kas pārsniedz ES vidējo, pērn bijis arī Nīderlandē (7,7 punkti), Beļģijā un Luksemburgā (abās valstīs 7,6 punkti), Maltā (7,5 punkti), kā arī Čehijā un Vācijā (7,4 punkti). Tikmēr Spānijā, Francijā, Rumānijā un Slovēnijā apmierinātība līmenis bijis vienāds ar ES vidējo - 7,3 punktiem.

Savukārt zemāks par ES vidējo apmierinātības līmenis bijis arī Itālijā un Kiprā (abās valstīs 7,1 punkts), Portugālē (6,7 punkti), Ungārijā (6,5 punkti) un Grieķijā (6,4 punkti).

Arī apmierinātība ar savas mājsaimniecības finansiālo stāvokli pērn dažādās valstīs būtiski atšķīrusies. ES vidēji apmierinātības līmenis bijis 6,5 punkti, un visās trīs Baltijas valstīs apmierinātības līmenis bijis zemāks par blokā vidējo - Lietuvā 5,2 punkti, Latvijā 5,4 punkti un Igaunijā 5,9 punkti. Visapmierinātākie šajā ziņā bijuši iedzīvotāji Zviedrijā, Somijā un Dānijā (7,6 punkti), tālāk sekojusi Nīderlande (7,4 punkti), Austrija (7,3 punkti), Beļģija (septiņi punkti) Luksemburga (6,9 punkti), Vācija un Malta (abās valstīs 6,8 punkti). Savukārt viszemākais apmierinātības līmenis bijis Bulgārijā (4,3 punkti), zems apmierinātības līmenis bijis arī Grieķijā un Horvātijā (abās valstīs 5,2 punkti), Portugālē (5,4 punkti) un Ungārijā (5,5 punkti).

Tikmēr apmierinātība ar personīgajām attiecībām visaugstākā bijusi Maltā, Austrijā un Slovēnijā (8,6 punkti), tālāk sekojusi Kipra un Zviedrija (abās valstīs 8,5 punkti) Somija (8,4 punkti) un Čehija (8,3 punkti). Igaunijā apmierinātības ar personīgajām attiecībām līmenis bijis 7,9 punkti jeb tāds pats kā ES vidēji, bet Latvijā un Lietuvā - nedaudz zemāks - abās valstīs 7,8 punkti.

Nav datu par Īriju, Lielbritāniju un Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!