Foto: Shutterstock

Baltijas valstis ir panākušas vienošanos būtiski ierobežot robežu šķērsošanu Krievijas pilsoņiem, kuriem ir Eiropas Savienības Šengenas vīzas, tviterī vēsta Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš piebildis, ka šim ierobežojumam ir daži izņēmumi.

Rinkēvičs arī atzīmējis, ka lēmumus pieņems valstu valdības atbilstoši nacionālām procedūrām, tie stāsies spēkā vienlaikus.

Šobrīd nākamā Ministru kabineta (MK) sēde plānota 13. septembrī, bet tās darba kārtība vēl nav publicēta. Tiesa, tas neizslēdz iespēju, ka līdz tam varētu tikt sasaukta ārkārtas MK sēde.

"Delfi" jau vēstīja, ka Igaunija jau ir aizliegusi iebraukt valstī Krievijas pilsoņiem, kuriem ir Igaunijas izsniegta Šengenas zonas vīza, kā arī ierobežojusi vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.

Savukārt Latvija uz nenoteiktu laiku apturējusi vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. Latvijas vēstniecība Maskavā pieņem vīzas pieteikumus tikai no Krievijas pilsoņiem, kas vēlas apmeklēt tuva radinieka bēres Latvijā.

Tāpat aizvadītajā nedēļā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri vienojušies apturēt 2007.gada līguma darbību par atvieglotās vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!