Foto: AP/Scanpix
Baltijas valstis nepievienosies nevienai Rietumu koalīcijai cīņā ar "Daesh" kaujiniekiem, ja tajā būs arī Krievija, piektdien paziņoja triju valstu prezidenti.

"Lietuva nepiedalīsies nevienā jaunā koalīcijā, kurā Krievija piedalās vai vēlētos piedalīties. Līdz pat šai dienai Krievija ir okupējusi vienas valsts teritoriju un veic karadarbību divās valstīs, Ukrainā un Gruzijā," pēc tikšanās ar pārējo Baltijas valstu prezidentiem teica Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

"Mums nopietni jāapdomā jebkādas koalīcijas veidošana, kurā būtu tāds agresors kā mūsu kaimiņš," žurnālistiem stāstīja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Savukārt Latvijas prezidents Raimonds Vējonis norādīja, ka situācijai Eiropas Savienībā (ES) un pie tās dienvidu robežām "nevajadzētu novērst mūsu uzmanību no Ukrainas". "Mūsu kopīgais uzdevums ir saglabāt Ukrainas jautājumu augstu ES dienaskārtībā līdz pilnīgai Minskas vienošanās izpildei," viņš norādīja.

Latvijas Ārlietu ministrija arī piebildusi, ka "cīņai pret teroristiem un konflikta atrisināšanai Sīrijā nevajadzētu notikt uz Ukrainas rēķina".

Kā ziņots, pēc Parīzes teroraktiem Francijas prezidents Fransuā Olands šonedēļ aicināja "savest kopā lielā un unikālā koalīcijā visus tos, kas var reāli cīnīties pret šo teroristu armiju". Krievija paziņojusi, ka ir gatava strādāt ar šādu koalīciju, ja tās locekļi cienīs Sīrijas suverenitāti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikmēr devis rīkojumu flotei Vidusjūrā nodibināt kontaktus ar franču kolēģiem un sadarboties.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 130 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!