Foto: F64

Atzīmējot Eiropas dienu un Eiropas nākotnes konferences oficiālo inaugurāciju, Baltijas valstu premjerministri kopīgā paziņojumā aicina sabiedrību, un it īpaši Baltijas valstu iedzīvotājus, aktīvi iesaistīties kopīgās Eiropas nākotnes veidošanā, portālu “Delfi” informēja premjera Krišjāņa Kariņa (JV) preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Paziņojumā uzsvērts, ka Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji spēj parādīt apņēmību, veidojot stiprāku Eiropas Savienību, kas balstās brīvības un solidaritātes ideālos.

Premjeri atsaucas uz Robēra Šūmaņa deklarāciju, kas tika publicēta 9. maijā pirms 71 gada un kas veidoja pamatu mūsdienu Eiropas Savienībai. Tāpat kā toreiz, arī šobrīd ir nepieciešamas drosmīgas idejas, veidojot kopīgu vīziju par Eiropas nākotni, pausts paziņojumā.

Baltijas valstu premjerministri arī aicina ES institūcijas ņemt vērā iedzīvotāju paustās idejas un pārveidot tās konkrētā rīcībā, kas atbilstu iedzīvotāju vajadzībām un nodrošinātu Eiropas labklājību nākotnē.

Eiropas nākotnes konference ir process, kura laikā visi ES iedzīvotāji var paust savas domas un idejas par Eiropas nākotni. Iedzīvotāji var iesniegt savu viedokli, izmantojot speciāli tam izveidoto digitālo platformu. Platformā ievietotās idejas tiks tulkotas visās ES darba valodās. Tās tiks apkopotas vienotā ziņojumā un ņemtas vērā, plānojot ES rīcību attiecīgajās politikas jomās.

Plašāka informācija par Eiropas nākotnes konferenci un piekļuve digitālajai platformai atrodama šeit.

Jau vēstīts, ka 9. maijā ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmēta Eiropas diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!