12.maijā Tērvetē notiks Baltijas vienības lidojums ar gaisa baloniem, kura laikā atmodas laika līderi plāno šķērsot Lietuvas robežu, simbolizējot Baltiju bez robežām ceļā uz Eiropas Savienību.
Lidojumā piedalīsies Baltijas valstu atmodas laika līderi - Edgars Savisārs, Arnolds Rītels, Dainis Īvāns un Romualds Ozols.

Baltijas vienotības lidojums notiks 9.Starptautiskā gaisa balonu festivāla laikā. Festivāla direktors Gunārs Dukšte informēja, ka Baltijas vienības lidojumā varētu piedalīties no 10 līdz 20 gaisa baloniem.

Viņš norādīja, ka lidojums, protams, būs atkarīgs no laika apstākļiem un būtu jāpūš ziemeļvējam, lai realizētu ieceri šķērsot Lietuvas robežu. Ja laika apstākļi nebūs labvēlīgi 12.maijā, lidojums varētu notikt kādā citā dienā šajā nedēļas nogalē.

Bijušais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns pauda viedokli, ka šāds "Baltijas ceļš" debesīs ir jauns veids, kā apliecināt Baltijas valstu vienotību. Viņš norādīja, ka šādi lidojumi aeronautikas vēsturē nav bijuši.

Īvāns atzina, ka 1989.gadā "Baltijas ceļa" laikā viņš nav varējis iedomāties, ka varētu notikt šādi lidojumi ar gaisa baloniem, jo Padomju Savienībā gaisa balonu kustība nebija iespējama.

12.maijā Tērvetē ir paredzēta plaša pasākumu programma, kuras laikā notiks dažādi aviācijas sporta veidu demonstrējumi.

Pasākumā muzicēs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) orķestris un Lietuvas Nacionālo bruņoto spēku orķestris un notiks arī Zemessardzes un NBS vienību demonstrējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!