Foto: LETA

Šobrīd atsākušies lidojumi uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku no Irākas un Irānas, tāpēc nelegālās migrācijas spiediens uz Latvijas robežas ne tikai saglabāsies, bet varētu arī pieaugt, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Guntis Pujāts.

"Mēs esam konstatējuši, ka Irāna bija dominējošā, jo bija maršruts – Maskava, Minska, tad tālāk Latvija, Lietuva vai Polija. Irāna bija numur viens tām personām, kas nelikumīgi mēģināja ieceļot," teica Pujāts.

Robežsardzes priekšnieks sacīja, ka nav izslēgtas provokācijas uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju – ir bijusi verbāla agresija no Baltkrievijas puses pret Latvijas robežsargiem, savukārt fiziska agresija jau fiksēta uz Polijas robežas pret šīs valsts robežsargiem, tādējādi incidentu iespējamība arī uz Latvijas robežas ir augsta, viņš teica.

VRS ir informācija, ka ir bijuši mēģinājumi Baltkrievijas pusē nelegālos migrantus apbruņot, piedāvājot viņiem šaujamieročus, lai viņi, jau bruņoti, šķērsotu robežu ar Latviju.

Pujāts apstiprināja, ka tiešas sadursmes ar pretējās puses dienestiem līdz šim nav bijušas.

VRS seko situācijas attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!