Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko izteicis vēlmi veidot konstruktīvu dialogu ar Latviju saistībā ar krimināllietas beigšanu, kurā figurē bijušā Latvijas diplomāta Baltkrievijā Reimo Šmita vārds, informē Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments.
Gerasimenko informēja Latvijas pusi par Baltkrievijas lēmumu izbeigt krimināllietu, kurā figurē Latvijas diplomāta Reimo Šmita vārds.

Ar Baltkrievijas vēstnieku tikās Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja, kurš novērtēja Baltkrievijas soli kā lēmumu abu valstu attiecību sakārtošanas virzienā, kā arī aicināja valstu attiecības veidot pārdomāti.

Skuja solīja par notikušo tikšanos informēt arī ārlietu ministru Arti Pabriku (TP).

Jau ziņots, ka abu valstu attiecības pasliktinājās, kad Latvijas vēstniecības 2.sekretāra dzīvoklī Minskā tika veikta kratīšana. Diplomātiskā konflikta dēļ no Latvijas tika izraidīts Baltkrievijas vēstniecības 1.sekretārs Dmitrijs Krajuškins.

Latvijas Ārlietu ministrija nosūtīja notu Baltkrievijai, kurā lūdza izskaidrot Baltkrievijas puses rīcības iemeslus, kā arī atzīmēja, ka ar kratīšanu tika pārkāpta 1961.gada Vīnes Konvencijas par diplomātiskajām attiecībām.

Latvijas puse saņemto Baltkrievijas atbildi uzskatīja par nepietiekamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!