Foto: Valsts policija
Ceturtdienas pievakarē no Talsu lidlauka uz ugunsgrēku dzēšanas darbu vietu izlidojis Baltkrievijas helikopters, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kaimiņvalsts helikopters ierodoties ugunsgrēka vietā nekavējoties uzsāks tā dzēšanu no gaisa.

Tāpat VUGD informē, ka saistībā ar ugunsgrēka dzēšanu aizliegums izmantot dronus un citus lidaparātus pagarināts līdz 10. augustam.

Jau ziņots, ka Valdgales ugunsgrēka dzēšanā ceturtdien iesaistīties Baltkrievijas helikopters, kurš jau ir izlidojis, savukārt papildu ārvalstu helikopteri patlaban nav nepieciešami, iepriekš informēja dienestā.

VUGD skaidroja, ka, pamatojoties uz atbildīgo dienestu situācijas novērtējumu notikuma vietā, pieņemts lēmums mainīt starptautiskās palīdzības lūguma statusu no starptautisko resursu pieprasīšanas uz situācijas monitoringu.

Kā ziņots, pirmdien Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums iedarbināt Civilās aizsardzības mehānismu, lai lūgtu palīdzību ugunsgrēka dzēšanas darbos no augšas. Šis lūgums tika nosūtīts Eiropas Savienības dalībvalstīm un tika saņemts starptautiskās palīdzības piedāvājums no vienas Vācijas privātas kompānijas, kura piedāvāja savus helikopterus.

Pie tam lūgums pēc palīdzības izteikts arī NATO dalībvalstīm un partnervalstīm caur Eiroatlantijas katastrofu reaģēšanas un koordinēšanas centru, kas apzināja potenciāli pieejamos resursus.

Ceturtdienas rītā Valdgales kūdras ugunsgrēka vietā atsevišķās vietās bija atsākusies degšana ar atklātu liesmu.Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17. jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!