Tūrisma firma "Balttūrs A" apkrāpusi 12 Latvijas tūristus, atstājot viņus Ukrainā netālu no Krimas nesamaksātā viesnīcā un nedodot iespēju ceļotājiem atgriezties Latvijā. Firmas īpašnieki ir pazuduši un likumsargi tos meklē, pirmdien informē Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā "Panorāma".
Jau ziņots, ka aptuveni desmit cilvēku nedēļas nogalē vērsušies policijā ar sūdzībām par firmas "Balttūrs A" organizēto braucienu uz Franciju - ceļojums nav noticis, firmas durvis bijušas slēgtas un birojā uz telefona zvaniem neviens nav atbildējis.

Tūristus uz Ukrainu firma vedusi mikroautobusā, nevis autobusā, kā iepriekš solīts. Ierodoties Ukrainā, izrādījies, ka rezervētajā viesnīcā vienā gultā jāguļ trim cilvēkiem. Vēlāk viesnīcas īpašnieks darījis zināmu, ka nauda nav pārskaitīta un istaba jāatbrīvo.

Krimā patlaban ir vēl 12 Latvijas tūristu, kuri paši maksā par dzīvošanu un ēšanu, informē "Panorāma". Mikroautobuss ir pazudis, un uz Latviju, pašiem nopērkot biļeti, agrākais, var tikt tikai augusta sākumā.

Tūristi vērsušies pēc atbalsta Latvijas vēstniecībā, kur viņiem solīta palīdzība atgriezties mājās, ja viņi paši to samaksātu.

Policija firmas īpašniekus, nav atradusi un nav zināms, kur palikusi iemaksātā nauda.

Policija saņēmusi desmit iesniegumus, kuros pausta sūdzība, ka ir samaksāta nauda, bet pakalpojums nav veikts. Firmas darbība tiek pārbaudīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!