Balvu ezerā, pēc peldes kurā ar akūtām zarnu infekcijas slimībām saslima astoņi cilvēki, speciālisti konstatējuši augstu piesārņojuma pakāpi. Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) preses sekretāre Zane Ontužāne pavēstīja, ka Balvu ezerā pie Steķentavas peldvietas ir ievadīta notekūdeņu caurule, pa kuru ūdenskrātuvē ietek neattīrīti notekūdeņi.
Peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudē konstatēts, ka ūdens kvalitāte peldvietā "stipri" pārsniedz noteiktās normas. Speciālisti ūdens paraugos atklājuši daudz zarnu nūjiņu grupas baktērijas.

Ontužāne skaidroja, ka peldvietas tuvumā esošo dzīvojamo māju iedzīvotāji kanalizācijas ūdeņus novadījušu lietus ūdeņu novadgrāvjos, kas savienoti ar Balvu ezeru. Par ūdens analīžu rezultātiem informēta Balvu pašvaldība, kurai uzdots rūpēties par to, lai peldvietā pie Steķentavas cilvēki turpmāk peldēties neietu.

Jāatgādina, ka pagājušajā nedēļā pēc peldes Balvu ezerā ar akūtām zarnu infekcijas slimībām saslima astoņi cilvēki, no kuriem pusei konstatēta dizentērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!