Foto: LETA

"Cilvēkiem vienkārši nepatīk cipars,'' tā, komentējot "Rīgas satiksmes" (RS) jaunos tarifus Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda", sacīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Jau ziņots, ka no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā un viena brauciena biļetes cena būs 1,15 eiro. Viens no iemesliem cenu pacelšanai - traucētā atlaižu piemērošana rīdziniekiem. Tāpat Rīgas dome cenu celšanu pamato ar to, ka valdība tā arī nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā.

Uz raidījuma vadītāja jautājumiem par to, kādēļ teju puse pasažieru Rīgā dažādo atlaižu dēļ jau tagad brauc par brīvu, Baraņņiks atbildēja, ka atlaižu sistēma ir Rīgas sociālā politika.

Savukārt RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens norādīja, ka atlaides attiecoties uz jebkuru valsts iedzīvotāju un tās nodrošina Rīgas dome, arī "visai pārējai Latvijai". Viņš arī prognozēja, ka jauno tarifu dēļ pasažieru skaits kritīsies tikai nedaudz, jo ''nebūs mazāks cilvēku skaits Rīgā'' un ''ar mašīnām vairāk nebrauks''.

Baraņņiks norādīja, ka atlaižu piemērošana rīdziniekiem un nerīdziniekiem ir valsts nozīmes problēma un valstij jāpiedalās tās risināšanā.

Baraņņika izteikumi sacēluši vētru arī mikroblogošanas vietnē "Twitter", kur cilvēki pauduši sašutumu par to, ka domes pārstāvis tā arī nav spējis pamatot biļešu cenu celšanu.




Arī Valsts kontroliere Elita Krūmiņa norādīja uz informācijas trūkumu par jaunajām biļešu cenām: "Ir jārada pārliecība, ka šie līdzekļi tiek izlietoti tiesiski, efektīvi un līdz šim tās pārliecības, diemžēl, nav."

Iepriekš vēstīts, ka Valsts kontroliere paudusi neuzticību RS jauno tarifu pamatotībai. Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šos pārmetumus noraidījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!