Foto: LETA

Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" gatavo grozījumus Krimināllikumā, lai noteiktu bargākus sodus pedofiliem, informē partijas pārstāvji.

"Saskaņa" uzsver, ka Saeimai sodi par seksuālu vardarbību pret bērniem jāpadara maksimāli bargi.

Partija piedāvās palielināt cietumsoda termiņu, taču pagaidām konkrēts tās piedāvājums nav zināms. Vienlaikus piedāvāts ieviest divas jaunas normas, tostarp ķīmisko kastrāciju, ko varētu pielietot noteiktos gadījumos kā papildu sodu.

Tāpat piedāvāts ieviest obligātu publisko reģistru, kurā būtu pieejami dati par katru, kurš kaut reizi ir apsūdzēts seksuālā noziedzībā pret bērniem. Datubāze būtu pieejama visiem.

"Es negribu klausīties diskusijas par pedofilu pāraudzināšanu. Es gribu diskusijas par to, kā viņus jāsoda. Lai pedofiliem būtu bail. Lai katru reizi sods kalpotu par brīdinājumu arī tiem, kas vēl nav aizgājuši pie psihologa," norāda "Saskaņas" priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Likuma grozījumus izstrādā deputāts Andrejs Elksniņš (S), kā arī ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācējs Raimonds Elbakjans, kustības "Par Sportisku Sabiedrību" pārstāvis Andris Morozovs un biedrības "STOP Drugs" pārstāvis Sandris Bergmanis.

Tuvākajā laikā iniciatīvas tekstu plānots ievietot portālā "manabalss.lv".

Jau vēstīts, ka Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors iesniedzis apelācijas protestu par Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru tēvs un dēls atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar piecus gadus vecu meiteni un sodīti ar attiecīgi 240 un 200 stundām piespiedu darba.

Liepājas tiesa 13. jūlijā
divus liepājniekus atzinusi par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo pret viņas gribu. 
Apsūdzētie ir 48 gadus vecais Jevgeņijs Smirečanskis un viņa 22 gadus vecais dēls Oļegs Smirečanskis. Tiesa Jevgeņiju Smirečanski sodījusi ar 240 stundām piespiedu darba un viena gada probācijas uzraudzību, bet Oļegs Smirečanskis sodīts ar 200 stundām piespiedu darba un probācijas uzraudzību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!