Foto: Shutterstock

Gan Tieslietu padome, gan Ģenerālprokuratūra aktīvi strādā pie tā, lai rastu jaunus risinājumus, kas palīdzētu cīnīties ar vardarbību ģimenē, izriet no iestāžu pārstāvju stāstītā otrdien notikušajā Saeimas Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēdē.

Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs norādīja, ka prokuratūrā šobrīd notiek aktīvas pārbaudes gan par Jēkabpilī notikušo slepkavību, kurā Leons Rusiņš nogalināja savu bijušo dzīvesbiedri, gan par kopēju prokuratūras darbu saistībā ar gadījumiem, kuros konstatēta vardarbība pret sievietēm.

Prokuratūra gatava grozīt likumus

Viņš atzīmēja, ka Ģenerālprokuratūra aktīvi strādā pie tā, lai rosinātu dažādus likumu grozījumus, piemēram, pastiprinot iespējas personām, kam noteikti tuvošanas ierobežojumi, piemērot elektroniskās uzraudzības ierīces, taču šis jautājums esot atkarīgs arī no tehniskā nodrošinājuma. Mickēvičs uzsvēra, ka Valsts policija (VP) jau tuvākajā laikā būs gatava šos likumu grozījumus prezentēt politiķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!