Rīgas bāriņtiesa nolēmusi neatjaunot pārtrauktās aizgādības tiesības vīrietim, kurš, bēgot no policijas, draudēja izrēķināties ar savu nesen dzimušo meitiņu, informēja Rīgas bāriņtiesas pārstāve Linda Veržbicka.

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) 24. janvārī aizturēja iereibušus vecākus, kuri nespēja parūpēties par savu zīdaini. Tēvs atzina, ka lietojis alkoholu, bet māte to noliedza. Tēvs ar bērnu ratiņiem centās aizbēgt, draudot, ka aizturēšanas gadījumā cietīs bērns.

Rīgas bāriņtiesa, pamatojoties uz RPP ziņojumu, tajā pašā dienā pieņēma lēmumu pārtraukt aizgādības tiesības abiem vecākiem. Bērns pēc incidenta tika nogādāts slimnīcā veselības pārbaudes veikšanai. Pārbaudē apdraudējums bērna veselībai netika konstatēts un tālāka hospitalizācija nebija nepieciešama.

Rīgas bāriņtiesa šonedēļ pieņēmusi lēmumu neatjaunot bērna pārtrauktās aizgādības tiesības vecākiem, kuri 24. janvārī alkohola reibumā un agresīvas uzvedības rezultātā veica darbības, kas varēja apdraudēt bērna dzīvību un veselību.

Vecāki vienpersoniskā lēmuma darbības laikā sadarbojās ar sociālo dienestu, bāriņtiesu un sociālās aprūpes centru, interesējās par bērna vajadzībām un sniedza viņam nepieciešamo atbalstu, taču bāriņtiesas ieskatā vecākiem pagaidām nav atjaunojamas pārtrauktās aizgādības tiesības. Bāriņtiesa norāda, ka vecākiem jāturpina sadarboties ar sociālo dienestu, lai risinātu ģimenē pastāvošās sociālās problēmas un attīstītu savas prasmes bērna aprūpes un uzraudzības jomā, lai sekmētu bērna atgriešanos ģimenē.

Zīdainis turpina uzturēties sociālās aprūpes centrā, bet viņam ir atrasta audžuģimene, kas tuvākajā laikā uzņemsies rūpes par bērnu.

Jau ziņots, ka vecākiem šis ir pirmais bērns, un ģimene līdz šim nav nonākusi bāriņtiesas redzeslokā. Vecāki ir vērsušies bāriņtiesā un pārdzīvo notikušo, taču abi nepiekrīt policijas rīcībai un uzskata, ka bērns ir šķirts no ģimenes nepamatoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!