Foto: LETA
Krišjāņa Barona ielas rekonstrukcijas darbu veicējiem varētu neizmaksāt pilnu summu par padarīto darbu - viņiem tikšot piemērotas sankcijas, trešdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

"Akti jau ir sastādīti arī darbu izpildes gaitā, tie ir ap desmit, un par šiem pārkāpumiem tiks piemērotas soda naudas. Tāpat par tām nepilnībām, kas tiks novērstas, ņemot vērā, ka tās ir ārpus līguma izpildes termiņa, tad arī tiks rēķinātas sankcijas, sekas," raidījumam teica Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Vēstīts, ka Satiksmes departamenta inspektori kopā ar ielas būvprojektētāju un būvkompānijas pārstāvi trešdien izvērtējošā apsekojumā izstaigāja Barona ielas abas puses no sākuma līdz beigām.

Pierakstu klade ar defektu uzskaitījumiem ātri vien tapa pilna, atzīmē LNT. Lielākoties bijuši pārmetumi par pārāk lielajām spraugām starp bruģi, nevienmērīgu izklājumu un salaiduma vietām. Remontdarbu veicējiem tiek dots laiks - nedēļa, maksimums, divas -, lai defektus novērstu, informē raidījums.

Daļu rīdzinieku sadusmojusi ne tikai Barona ielas rekonstrukcijas kvalitāte, bet arī tikko uzzinātais, ka Rīgas dome dāsni prēmēs Satiksmes departamenta darbiniekus gada beigās. Komentējot šo jautājumu, Jakrins raidījumam teica, ka, iespējams, Uzraudzības nodaļa nebūs prēmējamo sarakstā, bet par to vēl tiks lemts.

Tiek lēsts, ka Satiksmes departamentā prēmijās viens darbinieks gada beigās saņemtu vidēji 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!