Foto: LETA
Augstākās izglītības sektorā jaunā izglītības un zinātnes ministra partejiskā piederība nav noteicošā, tomēr jābūt sākto darbu pēctecībai, uzskata Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis.

Kā  skaidroja Barševskis, augstskolām ir svarīgi, lai jaunais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadītājs būtu profesionāls un ar pieredzi nozarē. Turklāt Barševskis uzsver, ka topošajam ministram jābūt zinošam arī Eiropas Savienības jautājumos, ņemot vērā, ka ar nākamā gada 1.janvāri Latvija kļūs par ES Padomes prezidējošo valsti. Tāpēc Barševskis domā, ka jaunajam ministram būs grūti.

Rektoru padomes priekšsēdētājs uzsver, ka IZM vadītājs nedrīkst "lēkt no viena grāvja otrā", norādot, ka būtu jāturpina līdz šim skaidri definētais zinātnisko institūtu konsolidēšanas process, kā arī citi sāktie darbi.

Tāpat ministram ir jāatrisina jautājums par augstākās izglītības finansēšanu - Pasaules Bankas ekspertu piedāvājums augstskolām ir pieņemams, skaidroja Barševskis.

Lai arī par pašreizējo izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti (V) nereti izteikta kritika, Barševskis sacījis, ka Druviete bijusi nozares profesionāle, kura spējusi "iekustināt vairākus nozīmīgus procesus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!