Mediķu algas mazākas nepaliks un iedzīvotājiem kompensējamie medikamenti arī turpmāk būs pieejami, pirmdien žurnālistiem pauda veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS).

Veselības ministrijai nākamgad finansējums saruks par 12 miljoniem latu, un tas ir otrs lielākais samazinājums ministriju vidū. Lielāks izdevumu samazinājums ir tikai Satiksmes ministrijā - 18,2 miljoni latu.

Bārzdiņš pieļāva, ka izdevumu samazināšana varētu notikt uz dažādu Veselības ministrijas tiešās pakļautības iestāžu izdevumu samazināšanas un infrastruktūras sakārtošanas rēķina. Slimnīcu administrāciju algas nepaliks mazākas, jo tās krīzes laikā jau iepriekš ievērojami sarukušas. Ministrs arī noraidīja varbūtību, ka varētu pieaugt pacientu līdzmaksājuma apjoms, jo tas jau tagad ir ievērojams.

Kopumā nākamā gada valsts budžeta konsolidācijā ministriju tēriņus plāno samazināt  par 88,8 miljoniem latu. Jau tuvākajās dienās ministrijām ir jāpiedāvā savs skatījums, kā tās mazinās izdevumus savās jomās. Pēc tam ministriju piedāvājumus skatīs valdība un Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!