Ģimenes ārstam ir liela loma gan pacientu aprūpē, gan profilakses jomā, trešdien tiekoties ar Latvijas Ģimenes ārstu un Latvijas Lauku ģimenes ārstu pārstāvjiem uzsvēra veselības ministrs Juris Bārzdiņš, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

"Veselības aprūpes sistēmai nākotnē jākļūst pacientam saprotamākai un draudzīgākai. Veids, kā to panākt, ir ar pieejamāku primāro veselības aprūpi. Jau šobrīd ģimenes ārstu praksēs valsts apmaksā otras medicīnas māsas darbu, nākotnē iecerēts lielajās praksēs apmaksāt otra ārsta darbu un veicināt kopprakšu veidošanu. Tādējādi vairāk pacientu varēs saņemt ambulatoro palīdzību un pakāpeniski samazināsies ārstēto slimnieku skats slimnīcu sektorā," sacīja ministrs

Tikšanās laikā pārrunāti aktuālie jautājumi veselības aprūpē, kas skar gan nozares finansējuma, gan darba organizācijas jautājumus, gan veicamos pasākumus sabiedrības veselības uzlabošanai.

Ģimenes ārstu asociāciju pārstāvji atzinīgi novērtēja iespēju praksēm piesaistīt otru valsts apmaksātu medicīnas māsu, kas atvieglo ārsta darbu un ļauj vairāk laika veltīt arī pacientu izglītošanai ne tikai par noteikto terapiju, bet arī profilakses pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!