Rīgas domes Vides komitejā ir iesniegts SIA "Ķeizars" lūgums izskatīt iespēju atbalstīt projektu par trīsstāvu kafejnīcas - restorāna izbūvi Bastejkalnā. Komiteja uzņēmuma iesniegumu bija paredzējusi skatīt jau otrdien notikušajā sēdē, tomēr laika trūkuma dēļ un ņemot vērā, ka nebija ieradies SIA "Ķeizars" pārstāvis, uzņēmuma ierosinājumu paredzēts skatīt kādā no nākamajām sēdēm.
Komitejas loceklis, Latvijas Zaļās partijas līderis Indulis Emsis atzina, ka viņam šī ideja šķiet interesanta. "Protams, ka savs viedoklis būs sakāms arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai un citām institūcijām," norādīja deputāts.

Pēc Emša domām, realizējot šo projektu pārdomāti, būtu iespējams atrisināt vairākas problēmas - Rīgas iedzīvotājiem un viesiem pavērtos jauki skati no Bastejkalna un vienlaicīgi tiktu saglabāti koki, kurus saskaņā ar pašreizējo kanālmalas rekonstrukcijas projektu, lai šos "skatus iegūtu", ir paredzēts nozāģēt.

Saskaņā ar SIA "Ķeizars" sniegto informāciju, izbūvējot kafejnīcu, kuras nosaukums būtu "Vīnes kafejnīca", paredzēts saglabāt Bastejkalna vēsturisko vērtību un izskatu. Projekta autori norāda, ka šāda kafejnīca Bastejkalnā jau ir bijusi, bet II Pasaules kara laikā tā tikusi nopostīta.

Kā norādīts iesniegumā Vides komitejai, Rīgas pilsētas valde ar 1993.gada 21.oktobra lēmumu apstiprināja arhitektūras un plānošanas uzdevumu Bastejkalna paviljona kafejnīcas izbūvei. Saskaņā ar šo lēmumu izsludināts konkurss par Bastejkalnā izvietojamās kafejnīcas atjaunošanas projekta izstrādi. Firma savā iesniegumā lūdz piešķirt ekskluzīvas tiesības atjaunot un modernizēt kafejnīcu, kā arī zem kafejnīcas esošās zemes nomas tiesības uz vismaz 49 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!