Atkarībā no bērnu skaita ģimenēm ar bērniem būtu jāpiešķir papildu balsstiesības. Tā piektdien žurnālā "Republika.lv" publicētajā intervijā norādījis bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP).
Visās starptautiskajās organizācijās tiek uzsvērta nepieciešamība ņemt vērā jauniešu un bērnu viedokli gan valsts, gan pašvaldību līmenī. Bērns ir tāds pats dzīvs cilvēks, tāds pats pilsonis, intervijā norāda Baštiks.

Ministrs uzsver, ka šāda papildu balsstiesību piešķiršana ģimenēm ļautu ātri un kvalitatīvi atrisināt ģimenes un bērnu jautājumus.

Tādā veidā balsu skaits nosacīti palielinātos par pusmiljonu. Baštiks uzskata, ka jebkura partija fokusētos uz to, lai apmierinātu šo balsotāju vajadzības.

Runājot par kopējo situāciju šajā jomā, Baštiks atzīst, ka "Patlaban ģimenes un bērnu jautājumi valstī tiek risināti pēc pārpalikuma principa. Prioritāte šie jautājumi varbūt ir vārdos, taču ne darbos".

Tirgus ekonomikā viss tiek risināts uz vājākā rēķina, un bērni un ģimenes ir vājākais posms šajā sistēmā. Diemžēl arī definētā bezmaksas izglītība Latvijā vecākiem reāli izmaksā dārgi, nemaz nerunājot par dažādu interešu izglītību. Partijas lozungu līmenī atzīst problēmas risināšanas nepieciešamību, taču realitātē šiem jautājumiem atliek tikai pārpalikums, intervijā norāda Baštiks.

Šajā rakstā aplūkotais temats šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā "0 pozīcija". Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā "Delfi" lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par "Delfi" lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!