Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainārs Baštiks, komentējot notikumus Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā (RZĢ), kur pēc emocionālas vardarbības skolu pamest bija spiesta kāda 6.klases skolniece, uzskata, ka par notikušo atbildība ir jāuzņemas skolas sociālajam pedagogam un psihologam, tāpat cēloņi ir meklējami pašā sabiedrībā.
Baštiks portālam "Delfi" sacīja, ja skolā strādā sociālais pedagogs un psihologs "tad ir jautājums, ko šie speciālisti tur vispār dara?".

Baštiks uzskata, ka liela neiecietība valda pašā sabiedrībā un gaisotne tajā atspoguļojas arī bērnu attiecībās, tomēr viņš uzsvēra, ka pirmo reizi Latvijā valdības deklarācijā ir noteikta apņemšanās veicināt kristīgu un garīgu vērtību nozīmi arī skolas dzīvē un sabiedrībā. Tas nozīmē, ka bērni cits citu nedrīkst apvainot, tādēļ, ka kāds ir "tievs vai resns, garš vai īss, vai nāk no Latgales," skaidro ministrs.

Jau vēstīts, ka psiholoģiskas vardarbības dēļ kādai Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas sestās klases skolniecei nācies bēgt no skolas, jo vairāki klasesbiedri par viņu ilgstoši ņirgājušies un centušies arī fiziski aizskart. Meitenes vecāki notikušajā vaino skolu un portālu draugiem.lv, kur ilgstoši meitene izsmieta; Ziemeļvalstu ģimnāzijas vadība pārmetumus noraida, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!