Foto: LETA
Bauskā bijušās spēļu zāles telpās tiks izveidots jauniešu centrs, informēja pašvaldībā.

No 30.septembra uzņēmumam "Alfor" piederošā ēkā Bauskā, Plūdoņa ielā 8, biedrībai "Open Radošais Centrs" uz pieciem gadiem bezatlīdzības lietošanā nodos telpas jauniešu centra izveidei. Šobrīd ēkā notiek labiekārtošanas darbi.

Bauskas jaunieši vecumā no 13 gadiem centrā varēs pavadīt savu brīvo laiku - spēlēt spēles, lasīt grāmatas, piedalīties fiziskās aktivitātēs. Centrs kalpos arī kā droša vieta jauniešiem, kuriem nepieciešams patverties, pagatavot ēst, pildīt mājasdarbus vai vienkārši pabūt mierā.

Biedrība "Open Radošais centrs" gandrīz divus gadus neveiksmīgi meklēja telpas Bauskā. "Alfor" piedāvājums nācis tieši laikā, un biedrība paspēs sagatavoties rudens un ziemas sezonai. Jau oktobrī centrs uzsāks darbu, pauda biedrības vadītājs Edijs Klaišis.

Uzņēmumam piederošā spēļu zāle "Fenikss" Bauskā pārcēlās uz jaunām telpām. Uzklausot Bauskas pašvaldības prioritātes, atbrīvotās telpas atrada jaunu pielietojumu, kas ir aktuāls vietējais kopienai un īpaši jauniešiem.

Uzņēmums ēkas labiekārtošanā jauniešu vajadzībām ieguldījis aptuveni 16 000 eiro.

SIA "Alfor" Komercreģistrā ir kopš 2003. gada 18. decembra. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 11,07 miljoni eiro, uzņēmums strādājis ir zaudējumiem 13 miljoni eiro. 2020. gadā apgrozījums 36,25 miljoni eiro, bez zaudējumi 8,84 miljoni eiro. Pēc Firmas.lv datiem, uzņēmums 2020. gadā bijis lielākais nozarē "Spēļu zāles, kazino". Patiesie labuma guvēji ir Jānis Zuzāns un Austrijas pilsonis Johans Grafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!