SIA "Bauskas alus" vēlas modernizēt uzņēmuma iekārtas, lai uzlabotu alus kvalitāti. "Bauskas alus" izsludinājusi starptautisku izsoli uz iekārtu piegādi alus darītavas modernizācijai. Pieteikumi izsolei jāiesniedz līdz 11.decembrim.
Produkciju ar jaunajām iekārtām jāsāk ražot nākamā gada 1.maijā, apalvoja uzņēmuma tehniskais direktors Jānis Kalniņš.

"Bauskas alus" pārstāvis sacīja, ka nav paredzēts nomainīt visas uzņēmuma iekārtas, bet gan pamatiekārtas alus ražošanai un iepildīšanai, lai tās atbilstu mūsdienu prasībām.

Viņš pauda, ka jaunajām iekārtām tāpat kā tagadējām iekārtām jauda būs 10 tūkstoši pudeļu stundā. "Mēs neplānojam palielināt ražošanas jaudu, bet gan dzērienu kvalitāti," norādīja Kalniņš.

Viņš sacīja, ka svarīgākais ar jauno iekārtu palīdzību būs uzlabot mikrobioloģisko vidi alū, lai to varētu ilgāk uzglabāt. "Ja pirms vairāk nekā desmit gadiem alus glabāšanas laiks bija deviņas dienas, tad šobrīd vispārpieņemti standarti paredz 60-90 ilgu uzglabāšanas laiku," klāstīja uzņēmuma tehniskais direktors.

Kalniņš pavēstīja, ka alus darītava vidēji mēnesī ražo un realizē 500 tūkstošus litru alus.

Uzņēmumā šobrīd ražo "Bauskas gaišo", Bauskas tumšo", kā arī "Kārļa gaišo" alu. Vēl uzņēmumā tiek ražots negāzēts "Bauskas dzeramais ūdens".

Kalniņš pavēstīja, ka vēl līdz šā gada beigām uzņēmums iecerējis sākt ražot arī alu "Tumšais stiprais".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!