Foto: LETA
Plānots, ka otrdien Bauskas novada Mežotnes pagastā karantīnā esošie Bulgārijas pilsoņi konvoja pavadībā pametīs Latviju.

Bauskas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Šomina informēja, ka šodien pulksten 14 visi 18 Bulgārijas valstspiederīgie tiks konvojēti uz Latvijas - Lietuvas robežpārejas punktu Grenctālē.

Pie robežas viņiem jābūt pulksten 14.30. Tur viņus sagaidīs Lietuvas policija, kas bez apstāšanās viņus pavadīs līdz Polijas robežai.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja aģentūrai LETA pastāstīja, ka Bulgārijas pilsoņu pārvietošanos nodrošināšanu organizēja Bulgārijas vēstniecība, Ārlietu ministrija un novada pašvaldība. Bulgārijas valstspiederīgie brauks ar savām privātajām mašīnām, tāpat kā ieradušies Latvijā.

Vēlāk SPKC pārrunās ar pašvaldību jautājumus, kas skar karantīnas - bijušās Mežotnes internātvidusskolas - telpu dezinfekciju.

Kā ziņots, 6. aprīlī Latvijā no Igaunijas iebraukuši 18 Bulgārijas valstspiederīgie, no kuriem vienam konstatēta saslimšana ar Covid-19, kā rezultātā ceļotāji netika ielaisti Lietuvā tranzītā un tagad atrodas Mežotnes internātvidusskolas telpās, kur viņiem ir noteikta karantīna.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs klāstīja, ka pie noteiktiem drošības pasākumiem karantīnā esošo Bulgārijas pilsoņu transportēšana cauri Lietuvai ir pieļaujama.

"Mēs nesaskatām nekādu risku, ja viņiem tiktu atļauts doties tālāk un ja Lietuva nodrošinātu konvoju, kas viņus pavadītu," sacīja Perevoščikovs.

Epidemiologs arī nesaskata vietējo inficēšanās risku attiecībā uz šiem ceļotājiem, jo Latvijā viņi pārvietojušies, izmantojot privātas automašīnas.

Tikmēr pēdējā diennaktī konstatēti deviņi jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, kamēr kopumā līdz šim - 748. Aizvadītajā diennaktī veikti 1304 testi.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā slimnīcās ievietoti divi pacienti, savukārt kopumā stacionēti ir 43 pacienti, no kuriem 40 pacienti ir ar vidēji smagu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. Līdz šim kopumā no stacionāra izrakstīti 67 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!