Foto: LETA

Ugunsdzēsēji otrdienas vakarā no daudzdzīvokļu ēkas, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, izmantojot kāpnes, caur otrā stāva dzīvokļa logu izglābuši vienu cilvēku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 23.25 VUGD saņēmis informāciju, ka Bauskas novadā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka trīsstāvu ēkas pirmā stāva dzīvoklī ar atklātu liesmu deg sadzīves mantas un grīda 45 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji nekavējoties sākuši piedūmotās ēkas pārmeklēšanu un otrā stāva dzīvoklī atraduši cilvēku, kuru izglābuši caur logu, izmantojot kāpnes. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki.

Pulksten 1.19 ugunsgrēks likvidēts. Strādājot notikuma vietā, ugunsdzēsēji diemžēl nedzirdēja skanam dūmu detektoru, piebilst dienestā.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 177 izsaukumus – 148 uz ugunsgrēku, tai skaitā 91 kūlas un 22 meža ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!