Foto: LETA

Lai kompensētu izdevumus, kas radušies, Covid-19 karantīnas laikā nodrošinot dzīvošanu 18 Bulgārijas valstspiederīgajiem, Bauskas novada pašvaldībai tiks piešķirti 6629 eiro, šodien lēma valdība.

Saistībā ar Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem aprīlī Lietuvas kompetentās iestādes liedza iebraukšanu valstī 18 bulgāriem, no kuriem vienam bija apstiprināta Covid-19 saslimšana.

Bulgāriem tika noteikts karantīnas režīms, un viņi uzturējās bijušās Mežotnes internātvidusskolas telpās un teritorijā.

No 5. aprīļa līdz 21. aprīlim Bauskas pašvaldība nodrošināja Bulgārijas valsts piederīgo personu uzturēšanos, kā arī apgādāja viņus ar nepieciešamajām higiēnas precēm, dzeramo ūdeni, pārtiku un citām pirmās nepieciešamības sadzīves precēm.

Tā rezultātā no pašvaldības budžeta tika iztērēti 6629 eiro. Ņemot vērā to, ka šīs izmaksas pašvaldībai bija neparedzēti izdevumi, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosināja vietvarai zaudējumus kompensēt.

Līdzekļi tiks ņemti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau ziņots, ka Bulgārijas valstspiederīgie Latvijā iebrauca 6.aprīlī. Vienam no viņiem tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, kā rezultātā ceļotāji netika ielaisti Lietuvā tranzītā un kādu laiku uzturējās Mežotnes internātvidusskolas telpās, kur viņiem bija noteikta karantīna.

21. aprīlī Bulgārijas valstspiederīgie tika konvojēti uz Latvijas-Lietuvas robežpārejas punktu Grenctālē un pameta valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!