Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēdējo nedēļu laikā Bauskas pusē aptiekās izpirktas teju visas sejas maskas – tās izpērk tur dzīvojošie ķīnieši, lai nogādātu tuviniekiem uz Ķīnu, Latvijas Radio pirmdien pastāstīja laikraksta "Bauskas Dzīve" galvenā redaktore Anita Rozentāle.

Rozentāle sacīja, ka Bauskas, kā arī Rundāles un Vecumnieku novadu aptiekās sejas maskas izpirktas. Farmaceiti stāstījuši, ka tās neizpērk vietējie iedzīvotāji, bet ķīnieši, ziņo "lsm.lv".

Sejas maskas iepērk lielos iepakojumos - kāds pircējs uzreiz nopircis pat 1000 maskas. Bauskas pusē dzīvojošie ķīnieši vietējam laikrakstam skaidrojuši, ka maskas izpērk, lai nogādātu tās tuviniekiem Ķīnā, kur masku trūkstot.

Lai gan pasta sūtījumi uz Ķīnu iesaldēti, ķīnieši skaidrojuši, ka maskas nogādā, ceļojot paši vai nododot paziņām, kas lido uz Ķīnu.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits pieaudzis par 105 cilvēkiem un sasniedzis 1770, pirmdien paziņojušas Ķīnas varasiestādes. Tajā pašā laikā 10 844 pacienti, kas bijuši inficēti ar "Covid-19", ir izveseļojušies un izrakstīti no slimnīcām.

Tādējādi mirušo skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo diennakti, kad tika reģistrēti 142 nāves gadījumi, sarucis, kamēr jaunu inficēšanās gadījumu skaits faktiski nav mainījies, pieaugot tikai par par 39.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!