Foto: LETA
Trešdien Garīgo lietu padomes sēdē baznīcu pārstāvji aicināja skolās kristīgās ticības mācību pasniegt arī pēc trešās klases, un šo priekšlikumu tagad vērtēs Izglītības un zinātnes ministrija.

Padomes sēdē baznīcu pārstāvji ierosināja kristīgās ticības mācību pasniegt skolās arī pēc 3.klases. Padome aicināja šo priekšlikumu līdz nākamajai sēdei izvērtēt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), informēja Tieslietu ministrija, kas nodrošina Garīgo lietu padomes darbu.

Pašlaik pamatizglītības programmās 1.-3.klasē pēc vecāku (aizbildņu) izvēles skolēni apgūst ētiku vai kristīgo mācību. Kristīgās ticības mācību māca pēc IZM apstiprinātas mācību programmas evaņģēliski luteriskās, Romas katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku, baptistu, metodistu un septītās dienas adventistu konfesiju pedagogi.

Padomes sēdē dalībnieki arī vienojās par nepieciešamību lūgt Labklājības ministriju izvērtēt iespēju arī reliģiskās organizācijas iesaistīt ar bezdarbnieku nodarbināšanu saistīto programmu īstenošanā.

Garīgo lietu padomi vadīja tās priekšsēdētājs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, sēdē piedalījās tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, Tieslietu ministrijas, IZM un Ārlietu ministrijas speciālisti, reliģisko organizāciju pārstāvji.

Garīgo lietu padome ir pastāvīga konsultatīva valsts un reliģisko organizāciju sadarbību koordinējoša institūcija, un tās mērķis ir veicināt un pilnveidot valsts un reliģisko organizāciju sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!