Foto: LETA

Deputāts Jānis Urbanovičs (S) raidorganizācijas BBC televīzijas pārraidi "World War Three: Inside The War Room" ("Trešais pasaules karš. Komandpunktā"), kurā atainots hipotētisks Krievijas iebrukums Latvijā, radījusi lielu ekonomisko kaitējumu valstij.

Filma, kurā Latgale ir atainota līdzīgi Donbasam un pieļauti līdzīgi notikumi kā Ukrainā, ir radīts liels ekonomiskais kaitējums gan Latvijai, gan visai Baltijai, uzskata "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

"Kurš gan vēlēsies ilgtermiņā veidot sadarbību un uzturēt tirdzniecības sakarus ar valsti, kurā ir tik liela ticamība Krievijas invāzijai, kā tas pasniegts filmā?" retoriski vaicā Urbanovičs. Viņš arī pauž izbrīnu, ka Latvijas valsts vadītājiem par šādu britu izdarīto kaitējumu nekas nav sakāms.

Ziņots, ka BBC veidotā filmā "World War Three: Inside The War Room" attēlots Krievijas iebrukums Latvijā. Lai atbalstītu prokremliski noskaņotos separātistus, Krievija ieņēmusi 20 netālu no robežas esošas pilsētas. Kad NATO līderi nevar izlemt, kā atbildēt uzbrukumam, ASV un Lielbritānija izlemj sūtīt karavīrus cīņā ar Krievijas spēkiem. Krievija pēc tam atbild ar kodoluzbrukumu. BBC mājaslapā raidījuma aprakstā teikts, ka tajā bijušās vecākās britu militārās un diplomātiskās amatpersonas veic iespējama "karstā kara" simulāciju Austrumeiropā, iekļaujot pat cīņu ar kodolieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!