Auditorfirma "BDO Invest Rīga" iesniegusi Rīgas apgabaltiesā prasību pret laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) žurnālistiem par kompānijas goda un cieņas aizskaršanu. "BDO Invest Rīga" no laikraksta vēlas piedzīt Ls 100 000.
Kā pastāstīja "BDO Invest Rīga" preses sekretārs Aldis Vaivars, NRA žurnālisti Uldis Dreiblats un Rolands Pētersons laikā, kad "BDO Invest Rīga" konsorcija ietvaros darbojās kā "Latvijas kuģniecības" privatizācijas finansu konsultants, izplatīja par kompāniju patiesībai neatbilstošu informāciju. Vaivars nevarēja pateikt, tieši kuros rakstos bija iekļautas nepatiesās ziņas, norādot, ka tā bijusi rakstu sērija.

NRA galvenais redaktors Aldis Bērziņš šādas prasības iesniegšanu nevarēja komentēt, jo viņš par to uzzinājis tikai nesen no informācijas masu medijos. Neviens no firmas pārstāvjiem arī nav vērsies ar pretenzijām laikrakstā vai pieprasījis atsaukt publicēto informāciju.

Bērziņš pastāstīja, ka NRA materiālus par "Latvijas kuģniecību" publicēja diezgan sen, turklāt katru reizi "BDO Invest Rīga" pieprasījusi nosaukt informācijas avotus. Pāris reizes redaktors firmai šādas ziņas sniedzis, bet pēc tam pārtraucis, uzskatīdams, ka viņam tas nav jādara. Pēc NRA galvenā redaktora domām, šis varētu būt firmas "sabiedrisko attiecību gājiens", par ko liecinot arī pieprasītā summa, kas Latvijas situācijai esot neraksturīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!