Foto: DELFI Aculiecinieks

Valdība otrdien pieņēma lēmumu par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un Kohēzijas fonda līdzekļu pārdali starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) programmām, 9,43 miljonus latu no citās aktivitātēs ietaupītās summas novirzot Inčukalna gudrona dīķu sanācijai.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pēc valdības sēdes pauda pārliecību, ka ar šiem līdzekļiem pietiks, lai pabeigtu sanāciju vietā, kas tiek uzskatīta par piesārņotāko vietu Baltijā.

"Delfi" jau ziņoja, ka vēl šovasar VARAM noliedza gudrona dīķu sanācijā iesaistīto uzņēmēju – "Skonto būves" apgalvojumus, ka, lai novērstu ar sanācijas procesā atklāto indīgo vielu izsūknēšanu saistītās izmaksas, Inčukalna gudrona dīķu sanācijai vajadzēs lielākus līdzekļus.

Sākotnēji gudrona dīķu sanācijā tika plānots ieguldīt 14,26 miljonus latu lielus ERAF līdzekļus. Sanācijas procesu bija plānots pabeigt līdz 2015.gadam.

Jau ziņots, ka līgums par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanāciju noslēgts 2010. gada septembrī. Projekta pasūtītājs ir Valsts vides dienests (VVD), galvenais būvuzņēmējs - SIA "Skonto Būve", savukārt tehnoloģisko aprīkojumu nodrošina Vācijas kompānijas "Mueg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!